Suikervrije aardbeien bavarois

Suikervrije aardbeien bavarois

Suikervrije aardbeien bavarois een heerlijk luchtig dessert met zomerkoninkjes en ook nog suikervrij!

Suikervrije aardbeien Bavarois mijn oma was een echte keukenprinses naast dat ze de lekkerste groentesoep, slagroomtaart en mokkataart maakten.
Kon ze ook super lekker Bavarois maken.
Dat bracht mij op het idee om dit zelf ook eens te proberen.
En dat kan natuurlijk niet anders dan met zoete zomerkoninkjes die nu volop in het seizoen zijn.
Ik haal mijn fruit altijd bij de boer een dorp verderop.
Ze verkopen altijd kersen, bosbessen, aalbessen rood en wit en natuurlijk nog pruimen en heerlijke zoete aardbeitjes.
Maar deze keer wel een suikervrije variant hiervoor gebruikte ik de zoetstoffen van Steviala deze zijn echt super om mee te bakken.
Ik ben zeker fan!
De gewone versie met suiker vind je trouwens hier.

Suikervrije aardbeien bavarois

Suikervrije aardbeien bavarois een heerlijk luchtig dessert met zomerkoninkjes en ook nog suikervrij!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur 10 minuten
Totale tijd 6 uur 20 minuten
Gang dessert
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Aardbeien
  • 500 gram Slagroom
  • 6 blaadjes Gelatine
  • 125 gram Steviala Kristalsweet
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 eetlepels Crème de cassis Optioneel mag je ook weglaten als je zonder alcohol wilt.
  • 4 eetlepels Citroensap
  • Zonnebloemolie Om de vorm lichtjes in te vetten

Instructies
 

  • Was de aardbeien verwijder de kroontjes en snijd in stukken.
  • Week de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
  • Pureer de aardbeien samen met de crème de cassis, citroensap en vanille extract.
  • Klop de slagroom met de steviala kristal sweet lobbig.
  • Verwarm de aardbeien puree een beetje op laag vuur knijp de gelatine uit en doe deze bij de aardbeien puree roer goed door zodat deze goed oplost.
  • Draai het vuur uit en laat de aardbeien puree een klein beetje afkoelen.
  • Giet de aardbeien puree bij de slagroom en klop nog zachtjes door totdat alles goed gemengd is.
  • Vet een grote 28 centimeter silicone pudding vorm lichtjes in met een beetje zonnebloemolie hierdoor komt de aardbeien bavarois straks ietsjes gemakkelijker uit de vorm.
  • Giet de bavarois in de puddingvorm dek af met plastic folie en zet in de koelkast.
  • Laat de bavarois minimaal 6 uur maar het liefste een nacht opstijven in de koelkast.
  • Haal de bavarois na 6 uur of de nacht uit de koelkast houdt de vorm kort in warm water en stort de bavarois uit de pudding vorm op een groot bord.
  • Versier de bavarois eventueel nog met slagroom, aardbeien en muntblaadjes en serveer direct

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*