Tinga the pollo Mexicaanse kip
Spicy
Dat is het eerste woord wat dit Mexicaanse gerecht omschrijft Tinga the pollo Mexicaanse kip.
Een spicy pulled chicken met de authentieke smaken uit Mexico.
Tegenwoordig kun je in de supermarkt steeds meer buitenlandse ingrediënten vinden.
Dit maakt het koken een stuk leuker vind ik zelf.
Chipotle peper in Adobo saus.
Het ingrediënt wat je voor deze spicy Tinga the pollo Mexicaanse kip nodig hebt zijn Chipotle pepers.
Deze kun je tegenwoordig bij de Albert Heijn kopen van het merk La Morena.
Daarnaast verkopen ze nog meer Mexicaanse ingrediënten die vaker bij mijn recepten van de Mexicaanse keuken voorbij ziet komen.
Dus sla zeker een aantal van deze blikjes pepers in.
Want je zult deze lekkere kip vast vaker willen maken nadat je dit recept geproefd hebt.
Waar serveer je deze spicy kip bij?
Je kunt ze serveren op Tostadas, bij de Totopos of natuurlijk op een mais tortilla.
Serveer er een frisse mango salsa of pico de gallo bij.
En voor het romige serveer je er sour crème bij en/of een romige guacamole.
Onder het kopje De Mexicaanse keuken vind je al deze recepten om van je maaltijd een Mexicaans feestje te maken.
Eenpans gerecht.
Het voordeel van deze kip is dat je maar een pan nodig hebt wel moet het een tijdje opstaan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
En als je van super spicy houdt dan is ie een dag later nog lekkerder en op de een of andere manier nog spicyer.
Ik zou zeggen voor de spicy food lovers try it out!
Tinga The Pollo Mexicaanse kip
Ingrediënten
- 1 kilo Kippendijen of kipfilet
- 1 blik Mutti polpa
- 1 blik 70 gram blikje tomatenpuree
- 1 blikje La Morene Chipotle pepers in Adobo saus
- 1 grote Gele ui
- 1 stuks Jalapeño peper
- 4 teentjes Knoflook
- 1 1/2 eetlepel Oregano (gedroogd)
- 1 eetlepel Chilipoeder
- 1 eetlepel Milde olijfolie
- 1/2 theelepel Komijn
- 1/4 theelepel Zeezout
- 1/4 theelepel Zwarte peper
Instructies
- Snipper de ui en snijd de jalapeño peper fijn.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui met de jalapeño peper voor 5 minuten.
- Snijd de knoflook fijn en voeg deze bij de uien en fruit 2 minuten mee.
- Breng de kippendijen op smaak met peper en zout en doe ze in de pan.Bak ze op middelhoog vuur rondom bruin.
- Meng ondertussen in een foodprocessor de Chipotle pepers met de mutti polpa tot een gladde saus.
- Voeg de kruiden (Komijn, oregano, chilipoeder) toe aan de kip en giet de saus erbij.
- Doe de deksel op de pan zet het vuur laag en laat de Ting the pollo 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de kip uit de pan en pluk deze met 2 vorken uit mekaar, doe de kip weer terug in de pan en laat deze op middelhoog vuur nog even 5 minuten in de saus pruttelen.
- Serveer met je favoriete Mexicaanse basis en bijgerechten.