Tinga the polo Enchiladas

Tinga the polo Enchiladas

Tinga the polo Enchiladas avondmaaltijd met een beetje pit!

Tinga the polo Enchiladas een heerlijk gerechtje met alles wat de Mexicaanse keuken te bieden heeft.
Dat ik dol ben op spicy food is een understatement ik ben er gek op!
Helaas kan ik er sinds mijn maagverkleining niet meer zo heel goed tegen.
Dus deze is voorlopig helaas voor mijzelf uitgesloten om te eten.
Maar Rick lust dit maar al te graag al kan hij minder goed tegen pikant eten dan dat ik dat altijd kon.

Deze Tinga the polo die als vulling in de Enchiladas gaat is ook een favoriet gerecht van mijn beste vriendin.
Ze is al heel vaak proefkonijn geweest voor mijn recepten en dit is toch wel een van haar persoonlijke favorieten.
Ik zal het binnenkort maar weer eens voor der maken als ze gezellig komt eten.

Chipotle peper in Adobo saus.

Het ingrediënt wat je voor deze spicy Tinga the pollo Mexicaanse kip nodig hebt zijn Chipotle pepers.
Deze kun je tegenwoordig bij de Albert Heijn kopen van het merk La Morena.
Daarnaast verkopen ze nog meer Mexicaanse ingrediënten die vaker bij mijn recepten van de Mexicaanse keuken voorbij ziet komen.
Dus sla zeker een aantal van deze blikjes pepers in.
Want je zult deze lekkere kip vast vaker willen maken nadat je dit recept geproefd hebt.

Vulling voor de Enchiladas

Verder gaat er als vulling nog meer in je smeert de tortilla’s namelijk in met refried beans.
Vervolgens gaat er de kip op met mais dan rol je ze strak op.
Legt ze in een ovenschaal e doet er no wat saus van de kip erover heen en natuurlijk een flinke lading geraspte kaas.
Als ze uit de oven komen beleg is ze nog met sour crème, pica de gallo plakjes avocado, ringen jalapeño pepers en vers gehakte koriander.
Ik serveer er nog partjes limoen naast en klaar is dit Mexicaanse feestmaal!

Tinga the polo Enchiladas

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 tot 8 stuks Tortilla's
  • 1x recept Tinga the polo
  • 1/2x recept Mexicaanse bonenmoes
  • 1 klein blikje maisblokjes
  • 1 beker Zure room/sour crème
  • 2 stuks jalapeño pepers
  • 20 gram verse koriander
  • 2 stuks Avocado
  • 200 gram 48+ kaas geraspt
  • 1x recept Pica de gallo
  • 2 stuks Limoen in partjes

Instructies
 

  • Neem 1 tortilla en smeer deze in met een dik laagje bonenmoes schep hier overheen de Tinga the polo en bestrooi met wat blokjes mais.
  • Rol op en leg in een met licht ingevette ovenschaal met olijfolie.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden hete lucht.
  • Vul de andere tortilla's op dezelfde manier als bij stap 1 en leg in de ovenschaal.
  • Verdeel de overgebleven saus van de Tinga the polo over de Enchiladas en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet de Enchiladas in het midden van de oven voor 20 minuten.
  • Snijd ondertussen de jalapeño peper in ringen, snijd de avocado in plakken en hak de koriander fijn.
  • Haal na 20 minuten de Enchiladas uit de oven verdeel de zure room over de Enchiladas, daarboven op komt de Pico de gallo de plakjes avocado en de ringen jalapeño pepers.
    Strooi als laatste de gehakte koriander erover en serveer met plakjes limoen voor extra frisheid.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*