Ideaal restjes recept
Ik had nog flink wat restjes groenten in de koelkast liggen en wist eigenlijk niet zo goed wat ik daar mee wilde doen.
Soep had ik eigenlijk niet z’n zin in, maar ja wat dan?
Ik besloot om het nog maar even 1 dagje extra te laten liggen misschien bedacht ik nog een lekker recept.
Op vrijdag halen we elke week de groente tas op bij De Tuin van Best.
Daar zat een flink grote paksoi in.
Paksoi is een groente die ik eigenlijk niet snel zou kopen omdat ik niet zo goed weet wat ik ermee moet maken.
Toen ik weer thuis kwam en de restjes groenten nog zag liggen in de koelkast wist ik wat ik ging maken.
Het werd tjap tjoy en ik kon meteen mijn restjes gebruiken en de heerlijke paksoi.
Het lijkt misschien een ingewikkeld gerechtje maar dat valt best wel mee.
In ieder geval gaat er lekker veel groenten in dus een heerlijke gezonde maaltijd.
Je kunt altijd nog extra groenten toevoegen als je nog wat meer restjes hebt.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan bleekselderij, broccoli, ui of prei. Wanneer je de rijst weglaat is dit een ideale koolhydraatarme maaltijd.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 paksoi
- 2 wortels
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1\2 komkommer
- 150 gram champignons
- blikje bamboescheuten
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 500 kippendijfilet
- maizena
- arachideolie
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels sojasaus
Bereidingswijze
Stap 1
Was alle groenten behalve de rode peper, knoflook en gember en snijd ze in blokjes of reepjes.
Snijd de kippendijfilet in blokjes.
Verhit een wokpan met een scheut arachideolie en bak de kippendijfilet in 4 minuten goud bruin.
Stap 2
Haal de kippendijfilet uit de wok en zet even apart in een schaaltje.
Snijd de rode peper in ringen en snijd de knoflook zeer fijn.
Verhit de knoflook en de rode peper in de hete olie en voeg de paprika en de wortel erbij.
Schep dit af en toe door en wok dit 4 minuten.
Stap 3
Doe de rest van de groenten in de wok en verhit dit 2 minuten schep vaak om zodat alle groenten goed kunnen garen.
De kippendijfilet mag nu weer bij de groenten in de wok.
Doe de ketjap, sojasaus en de maizena erbij en roer een paar keer door en laat dit nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Geef het even de tijd om wat in te dikken.
Je kunt de tjap tjoy lekker zo eten of serveer met rijst of bami.
Voor wat extra crunch kun je een handje ongezouten en ongebrande cashewnoten over de tjap tjoy strooien.