Herfst is soeptijd!
Nu het weer weer kouder wordt en de avonden sneller donker zijn.
Vindt ik het heerlijk om lekker met een bord of kom soep op de bank te zitten onder een dekentje.
Deze tomaten broodsoep is lekker stevig en vult goed.
Het ideale soepje voor de koudere avonden.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gram trostomaten
- 1 ciabatta ( liefst van 1 dag oud )
- 4 teentjes knoflook
- 20 gram verse basilicum
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 1,2 liter groenten bouillon
- 1 1\2 eetlepel tomatenpuree
- peper en zout
Stap 1
Was de tomaten en snijd een kruis in de onderkant van elke tomaat.
Leg de tomaten 2 minuten in een grote schaal met kokend water.
Zet nu een schaal klaar met ijskoud water.
Haal de tomaten na de 2 minuten met een schuimspaan uit het kokende water en leg de tomaten in de schaal met het ijskoude water.
Nu kun je de tomaten makkelijk ontvellen de schil zal gemakkelijk loslaten.
Stap 2
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Hak de tomaten in kleine blokjes.
Verhit een lepel olijfolie in een soeppan en doe hierin de stukken tomaat, tomatenpuree en de de geperste teentjes knoflook.
En laat het op laag vuur 15 minuten zachtjes sudderen.
Blijf af en toe roeren.
Stap 3
Was de basilicum en snijd in fijne reepjes, zet even opzij in een schaaltje.
Schenk de bouillon bij de tomaten en voeg de basilicum erbij.
Breek de ciabatta in kleine stukken en roer deze door de soep.
Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Stap 4
Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog een scheutje extra virgin olijfolie toe.
Maak de soep af met nog wat vers gescheurde blaadjes basilicum.