Witlof salade

Witlof salade een heerlijk, makkelijk en snel receptje voor de warme dagen!

Witlof salade als je aan mij als kind vroeg wat mijn favoriete eten was was dat steevast witlof.
Waar alle kinderen vroeger al snel macaroni, frietjes of pannenkoeken als lievelingsgroenten riepen.
Kon je mij als kind niet blijer maken met wit(h) Lof of spruitjes, jazeker kom maar door hoor.
Die macaroni vond en vind ik nog steeds afschuwelijk trauma’s heb ik ervan van die wekelijkse woensdag macaroni dag.
Menig therapie is daar niet tegen bestand, tegen dat trauma hoor haha (grapje natuurlijk) maar mij maak je er echt niet blij mee.
Goed genoeg geklets over lievelingsgroenten en mijn zware jeugdtrauma.
Terug naar deze frisse zomerse salade.
Mijn versie van dit gerechtje is geïnspireerd op dit familie recept.
Je kunt het maken voor bij de barbecue of voor bij de zomers picknick maar ook prima inzetbaar als lunch of bijgerecht bij de borrel.
Wil je wat extra pit toevoegen vervang de witlof dan compleet voor roodlof of doe half half succes gegarandeerd.

Witlof salade

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Rauwe witlof
  • 1 blikje Mandarijnen partjes
  • 4 stengels Bleekselderij
  • 1 eetlepel Mosterd (glutenvrij)
  • 1 bekertje Crème fraiche van 200 gram
  • 100 gram Zaanse mayonaise
  • 1 theelepel Kerrie poeder
  • 1 theelepel Paprika poeder
  • 150 gram Ongebrande walnoten
  • 2 stuks Granny Smith appels
  • 200 gram Gerookte kipfilet

Instructies
 

  • Was de witlof en de bleekselderij en snijd beide in dunne ringen en doe deze in een grote schaal.
  • Schil de appels en snijd deze in klein blokjes besprenkel deze met wat citroensap en doe ze bij de witlof in de schaal.
  • Snijd de gerookte kipfilet ook in dunne reepjes en doe ze bij de witlof in de schaal.
  • Hak de walnoten grof en doe ze ook in de schaal.
  • Meng in een andere kom de crème fraiche met de mayonaise, mosterd, kerrie en paprika poeder en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Giet de mandarijnen partjes af doe ze witlof in de schaal en voeg de saus die je net gemaakt heb door de witlof salade en meng alles goed door.
  • Serveer de witlof salade met toastjes of stukjes stokbrood.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*