Ingrediƫnten
Method
Voor de koekjes
- Mix de suiker met de boter en Golden syrup in een grote kom tot een romig mengsel.
- Mix het ei erdoor en zeef de bloem met de gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat en baking soda boven de kom.
- Mix tot een samenhangend deeg, schraap tussendoor met een spatel langs de randen van de mengkom.
- Verdeel het deeg in 2 bollen druk tot een platte schijf en pak in in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm na het uur de oven voor op 180 graden boven en onder warmte of 160 graden hete lucht.
- Haal 2 bakplaten uit de oven en bekleed beide platen met een vel bakpapier.
- Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een lap van 5 millimeter dik.
- Steek met de koekjes vorm 20 mannetjes uit het deeg.
- De restjes rol je steeds weer tot een bal en rol je weer opnieuw uit en steek opnieuw je vormpjes uit.
- Verdeel de koekjes over 2 bakplaten leg ze minimaal 2 centimeter uit mekaar op de bakplaat.
- Bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 minuten, na 5 minuten wissel je de bakplaten van plek zodat alle koekjes gelijkmatig gebakken worden.
- Haal de bakplaten met koekjes uit de oven en laat de koekjes nog 3 - 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Haal ze daarna voorzichtig van de bakplaat af en leg ze op een taart rooster laat ze compleet afkoelen voordat je ze gaat versieren.
Voor de Icing
- Meng met een vork de poedersuiker met het water en mix glad zonder klontjes giet de icing in een spuitzak en knoop deze dicht.
- Als je de koekjes gaat versieren knip je het puntje van de spuitzak af en kun je gaan versieren.
- Laat de icing op de koekjes goed uitharden en daarna smullen maar!
Notities
Eet smakelijk!