Ga terug
Omas berencake - roombotercake

Oma's berencake - roombotercake

Familierecept voor oma's cake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang: gebak, Tussendoortje
Keuken: Nederlands

Ingrediënten
  

  • 275 gram Biologische tarwebloem
  • 250 gram Biologische gras gevoerde ongezouten roomboter op kamertempratuur
  • 200 gram Biologische rietsuiker
  • 30 gram Biologische maizena
  • 1 theelepel Baking soda
  • 5 stuks Biologische eieren
  • 90 milliter Biologische (rauwe) Volle melk
  • 2 theelepels Vanillexract
  • 1 stokje Biologische vanille stokje

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onder warmte.
  2. Vet een cakevorm heel erg goed in met boter.
  3. Doe de roomboter met de rietsuiker en het merg van het vanille stokje in een kom en meng dit goed door tot het romig is en alle suiker goed gemengd is.
  4. Voeg nu 1 voor een de eieren toe en mix dit goed alle eieren moeten goed opgenomen zijn door de boter en suiker.
  5. Doe het vanille extract erbij.
    Zeef de bloem, Baking soda en maïzena boven andere kom.
  6. Spatel dit in delen met delen van de melk goed door het beslag.
  7. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven voor 50 - 60 minuten gaar.
  8. De cake is goed als je er een sateprikker in kunt steken en deze er schoon uitkomt.
  9. Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen in het bakblik.
  10. Stort daarna de cake voorzichtig uit de vorm op een taartrooster en laat compleet afkoelen.
  11. Natuurlijk kun je hem naar wens nog versieren.

Notities

Enjoy!