Ga terug
Omas berencake - roombotercake

Oma's berencake - roombotercake

Familierecept voor oma's cake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang: gebak, Tussendoortje
Keuken: Nederlands

Ingrediënten
  

  • 275 gram Patentbloem
  • 250 gram Ongezouten roomboter op kamertempratuur
  • 200 gram Kristalsuiker
  • 30 gram Maizena
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 5 stuks Medium eieren
  • 90 milliter Melk
  • 2 theelepels Vanillexract
  • 1 zakje Vanillesuiker

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onder warmte.
  2. Vet een cakevorm heel erg goed in met boter.
  3. Doe de roomboter met de kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en meng dit goed door tot het romig is en alle suiker goed gemengd is.
  4. Voeg nu 1 voor een de eieren toe en mix dit goed alle eieren moeten goed opgenomen zijn door de boter en suiker.
  5. Doe het vanille extract erbij.
    Zeef de bloem, bakpoeder en maïzena boven andere kom.
  6. Spatel dit in delen met delen van de melk goed door het beslag.
  7. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven voor 50 - 60 minuten gaar.
  8. De cake is goed als je er een sateprikker in kunt steken en deze er schoon uitkomt.
  9. Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen in het bakblik.
  10. Stort daarna de cake voorzichtig uit de vorm op een taartrooster en laat compleet afkoelen.
  11. Natuurlijk kun je hem naar wens nog versieren.

Notities

Enjoy!