Ga terug
Saté pentol

Saté pentol

voor ongeveer 12 sateetjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, dinner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Indonesisch

Ingrediënten
  

  • 600 gram Varkens of kip gehakt
  • 1 grote Ui
  • 4 teentjes Knoflook
  • 1 stengel Citroengras
  • 1 theelepel Zout
  • 1 eetlepel Sambal trassi
  • 1/2 theelepel Laos
  • 1 theelepel Ketoembar
  • 1/2 theelepel Djinten
  • 1/2 theelepel Koenjit
  • 1/2 theelepel Gemberpoeder
  • 2 theelepels Tamarinde
  • 20 gram Stuk Santen

Method
 

  1. Week de houten sate stokjes 1 uur in water.
  2. Schil de ui en pel de teentjes knoflook doe deze samen met de citroengras in een foodprocessor of vijzel en maal fijn.
  3. Doe dit in een schaaltje.
  4. Rasp het blokje santen en doe dit met de rest van de ingrediënten (zonder het gehakt) bij het ui, knoflook en citroengras mengsel en meng dit alles tot een pasta.
  5. Kneed de pasta door het gehakt.
  6. Verdeel het gehakt in porties van ongeveer 50 gram en kneed dit als een worstje om de stokjes.
  7. Leg de saté pentol 1 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  8. Haal uit de koelkast en grill de saté pentol rondom goudbruin op de barbecue of in de grillpan.

Notities

Selamat makan!