Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding en Jamie Oliver.

Wie vaak naar Jamie Oliver kijkt op 24 kitchen heeft deze vast wel met regelmaat voorbij zien komen.
De Yorkshire pudding de krokante fluffy pannenkoek muffins.
Grappige muffins in de vorm van een soort trompetje.
Deze trompetjes van deeg worden vaak geserveerd tijdens de sunday roast.
(benieuwd naar een Irish roast kijk dan hier)
Een typische Britse sunday roast bestaat vaak uit een braadstuk van kip, lam, rund of varken.
Geserveerd met een rijke jus ( Gravy ) geroosterde aardappel ook wel roasties genoemd.
Yorkshire pudding en groenten.
Ook tijdens feestdagen zal je deze lekkernij voorbij zien komen op het Britse feestmenu.

Wat is het eigenlijk?
Deze Yorkies (zo worden ze in Engeland ook vaak genoemd)
Zijn mega simpel om te maken en het beslag is eigenlijk gewoon een pannenkoeken beslag.
Deze smakelijke Yorkies worden gebakken in een hete ingevette muffinvorm met olie.
En vervolgens op een hele hoge temperatuur gebakken in de oven.
Hierdoor worden de Yorkies lekker krokant van buiten en zacht van binnen.
En doordat het beslag direct in een super hete bakvorm wordt gegoten rijzen ze zo mooi omhoog.
Ze worden geserveerd met een rijke uien jus wat ze precies in het midden gieten.
Wat mij betreft het ultieme comfort food!

    Yorkshire pudding

    Yorkshire pudding

    Voorbereidingstijd 30 minuten
    Bereidingstijd 15 minuten
    Totale tijd 45 minuten
    Gang dinner
    Keuken Brits
    Porties 6 stuks

    Ingrediënten
      

    • 2 stuks Biologische eieren
    • 100 gram Biologische tarwebloem
    • 100 milliter Biologische (rauwe) Volle melk
    • Biologische olijfolie om de vorm in te vetten

    Instructies
     

    • Verwarm de oven voor op hete lucht 225 graden.
    • Vet een muffinvorm goed in met een flinke scheut olijfolie per vakje.
    • Zodra de oven op temperatuur is verwarm je de muffin vorm 15 minuten in de hete oven.
    • Neem een beslag kom en klop de melk, eieren en het bloem tot een glad beslag.
    • Zodra de muffinvorm voor verwarmd is giet je het beslag tot de rand in de vorm en laat ze bakken voor 15 minuten op 225 graden.
    • Doe de deur van de oven niet open! want dan zullen de Yorkshire puddings instorten.
    • Na de 15 minuten haal je ze uit de oven en serveer je ze met een rijke jus. En de rest wat je graag bij je sunday roast wilt serveren.

    Notities

    Enjoy!

    Laat een reactie achter

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    *