Yorkshire pudding

Jamie Oliver.

Wie vaak naar Jamie Oliver kijkt op 24 kitchen heeft deze vast wel met regelmaat voorbij zien komen.
De Yorkshire pudding de krokante fluffy pannenkoek muffins.
Deze worden vaak geserveerd tijdens de sunday roast.

Sunday roast.

Een typische Britse sunday roast bestaat vaak uit een braadstuk van kip, lam, rund of varken.
Met een rijke jus ( Gravy ) geserveerd met geroosterde aardappel, Yorkshire pudding en groenten.
Ook tijdens feestdagen zul je de Yorkshire pudding voorbij zien komen op het feestmenu.

Wat is een Yorkshire pudding?

Een Yorkshire pudding is mega simpel om te maken en het beslag is eigenlijk gewoon een pannenkoeken beslag.
De Yorkshire pudding wordt gemaakt in hete ingevette muffinvorm met olie ,en dan op hoge temperatuur gebakken in de oven.
Hierdoor wordt hij krokant van buiten en zacht van binnen.
Ze worden geserveerd met een rijke uienjus wat mij betreft het ultieme comfort food!

Recept voor 6 Yorkshire puddings

  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 milliliter volle melk
  • olijfolie voor het invetten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op hete lucht 225 graden.
Vet een muffinvorm goed in met een flinke scheut olijfolie per vakje.
Zodra de oven op temperatuur is verwarm je de muffin vorm 15 minuten in de hete oven.

Neem een beslag kom en klop de melk, eieren en het bloem tot een glad beslag.
Zodra de muffinvorm voor verwarmd is giet je het beslag tot de rand in de vorm en laat ze bakken voor 15 minuten op 225 graden.
Doe de deur van de oven niet open! want dan zullen de Yorkshire puddings instorten.
Na de 15 minuten haal je ze uit de oven en serveer je ze met een rijke jus.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*