Zelfgemaakte mayonaise

Zelfgemaakte Mayonaise

Zelfgemaakte mayonaise.

Zelfgemaakte mayonaise is echt mega lekker.
Nou moet ik wel bekennen dat dit een van de dingen is die ik altijd kant en klaar in de supermarkt koop dit is mijn favoriet.
Ondanks dat het echt niet heel moeilijk is om zelf te maken.
Met een paar basis ingrediënten een hoge beker en een staafmixer is het zo gepiept.

Staafmixer.

Ja je leest het goed mayonaise maken met een staafmixer.
De truc is heel simpel maar je moet wel een klein beetje geduld hebben en niet te vlug willen doen.
Je neemt een hoge beker waar de staafmixer in past en je doet daar de ingrediënten in behalve de olie.
Dan zet je staafmixer aan en mixt de eerste ingrediënten glad en romig.
Vervolgens giet je er steeds kleine beetjes olie bij en mixt dan weer goed door.
Je ziet de mayonaise zo ontstaan giet pas weer wat nieuw olie erbij als de andere goed is opgenomen.
Als alle olie goed is opgenomen mix je het nog 30 seconden na.

Andere manier maar niet altijd een succes.

Er bestaat ook nog een andere manier maar die lukt bij mij niet altijd.
Vandaar dat ik het liefste de bovenstaande manier gebruik.
Maar zo af en toe heb ik geluk en lukt het op deze manier ook.
Doe alle ingrediënten in een hoge beker ja ook de olie meteen.
Zet de staafmixer op de bodem en zet hem aan.
Langzaamaan zie je de mayonaise ontstaan, trek nu heel erg langzaam de staafmixer omhoog terwijl je blijf mixen.
En klaar is je mayonaise.

Zelfgemaakte mayonaise

Zelfgemaakte mayonaise

Voor 1 pot van 150 milliter
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, saus
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Eidooier op kamertempratuur
  • 1/8 theelepel Zout
  • 1 eetlepel Witte azijn
  • 150 milliter Milde olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel Dijon mosterd Optioneel.

Instructies
 

Snelle manier (lukt niet altijd)

  • Doe alle ingrediënten in een hoge beker (staafmixer beker) zet de staafmixer op de bodem en zet hem aan.
    Je ziet nu langzaamaan mayonaise ontstaan, zodra alles gemengd is trek je de staafmixer terwijl hij draait langzaam omhoog en klaar is je mayonaise.

Langzame manier lukt altijd!

  • Neem een hoge doorzichtige beker die vaak bij een staafmixer zit.
    De staafmixer moet namelijk in de beker passen.
  • Doe de eidooier samen met de mosterd, peper en zout en de natuurazijn in de beker en mix dit glad en romig met de staafmixer.
  • Giet nu beetje bij beetje de olie erbij en blijf mixen met de staafmixer.
    Giet er pas weer wat nieuwe olie bij als de ander zo goed als is opgenomen.
  • Blijf dit herhalen tot alle olie in de mayonaise zit en mix het nog 30 seconden na.
  • Schep je mayonaise in een schaaltje en serveer bij de frietjes.
    Of schep hem in een afsluitbare pot en bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast!

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*