Zure rode uien

Zure rode uien

Zure rode uien super simpel en super gemakkelijk met maar 2 ingrediënten.

Zure rode uien ik heb standaard een potje in de koelkast staan.
Want je hebt voor een heerlijk resultaat maar 2 ingrediënten nodig.
Ik eet deze uien overal bij bij de nasi, taco’s, of bij oosterse of Griekse maaltijden.
Je kent vast wel de flesjes citroensap uit de supermarkt meer dan dit en een aantal rode uien heb je niet nodig.
wel is het belangrijk dat je de uien niet te dik snijd.
Maar gewoon in fijne en dunne halve ringen deze doe je vervolgens in een schone pot.
Daarbij giet je het citroensap draai de deksel op de pot en zet deze in de koelkast.
Na 2 uurtjes kun je ze al eten maar hoe langer je ze laat staan des te lekkerder ze worden.
Je kunt dit maximaal 1 maandje in de koelkast bewaren maar bij mij thuis is het na 2 weken al op.

Zure rode uien

Zure rode uien

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 7 minuten
Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Rode uien
  • 1 flesje Citroensap

Instructies
 

  • Schil de uien en verwijder het kontje en de bovenkant halveer ze in de lengte en snijd ze in dunne halve maantjes.
  • Doe de uienringen in een schone pot giet het citroensap erbij draai de deksel erop en zet in de koelkast.
  • Na 2 uur kun je ze al eten.
  • Je kunt ze maximaal 1 maand bewaren in de koelkast.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*