Albondigas

Spaanse tapas

Albondigas zijn Spaanse gehaktballen in tomatensaus.
Ze worden vaak geserveerd in tapas restaurants.
Maar ze zijn ook heerlijk voor bij de borrel.
Ik had nog rode paprika’s in de koelkast liggen die echt op moesten dus die heb ik door de saus gedaan.
Normaal gaat er geen paprika door de saus heen maar ik wilde ze ook niet weg gooien.
Door de paprika vind ik er zelfs nog meer smaak aan zitten en er zit meteen lekker extra groente door wat weer een win – win situatie is als je probeert om meer groente te eten.

Eet smakelijk!

Albondigas

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 19 minuten
Gang Borrelhapje, dinner
Keuken Spaans
Porties 4 Personen

Equipment

  • Pan
  • Staafmixer
  • knoflookpers
  • scherp mes

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Gehakt naar keuze
  • 1 Ei
  • 1 Blik Mutti Polpa
  • 1 ui Gesnipperd
  • 1 Grote Rode paprika Gewassen en gesneden in blokjes
  • 4 Teentjes Knoflook Gesneden
  • 4 – 5 Eetlepels Kruiden paneermeel
  • 1 Theelepel Paprika poeder
  • 1 Theelepel Gerookt paprika poeder
  • 1 Rode peper gesneden
  • Olijfolie
  • 1 Klontje Roomboter Ongeveer 20 gram
  • Peper & Zout Naar smaak
  • 1 tot 4 Theelepels Maggi
  • 15 Gram Verse peterselie Fijn gesneden
  • 1/8 Theelepel Worcestersaus

Instructies
 

  • Kneed het gehakt samen met zout, peper, maggi, paprikapoeder, ei, 2 teentjes geperste knoflook en het paneermeel.
    En draai er gehaktballen van ongeveer de grootte van een bitterbal zorg dat ze allemaal even groot zijn dan garen ze het beste.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en de boter en bak hierin de gehaktballen rondom goud bruin.
  • Haal de gehaktballen uit de pan.
    Doe de gesnipperde ui, fijngesneden knoflook teentjes paprika blokjes, fijn gesneden rode peper in de pan en fruit dit 5 minuten aan.
    Voeg het blik Mutti polpa toe en pureer de saus met een staafmixer glad.
  • Voeg nu de gerookte paprika poeder toe en de gehaktballen bij de saus in de pan.
    Verwarm het geheel nog 8 minuten goed door en breng extra op smaak met peper en zout en worcestersaus.
  • Schep de gehaktballen en de saus in een schaal en garneer met vers gesneden peterselie

1 Reactie

  1. Klopt het dat er 14 theelepels Maggi door het gehakt moeten??

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*