Beef Lo Mein heerlijke noedels gerecht met malse bief en lekker veel groenten
Beef Lo Mein een van mijn favoriete noedels gerechten met biefstuk.
En natuurlijk lekker veel groenten en een heerlijk sausje.
Noedels vallen wat mij betreft onder comfortfood ik bedoel hallo carbs!
Ik ben de laatste tijd meer aan het koken uit de Aziatische keuken en het voordeel van dit soort gerechten is dat ze lekker snel klaar zijn.
En soms heb ik ook niet altijd zin om super lang in de keuken te staan.
Dus dan zit dit soort recepten een uitkomst.
Voor dit gerecht gebruik je Chow Mein noodles deze verkopen ze gewoon in de supermarkt.
En anders zijn ze verkrijgbaar in de toko.
Op zoek naar een noedels gerecht voor echte spice lovers? Probeer dan mijn versie van Dan Dan noodles.
Beef Lo Mein
Ingrediënten
Marinade voor de biefstuk
- 2 stuks Biefstuk van 175 gram per stuk
- 1 theelepel Maizena
- 1 eetlepel Donkere soja saus
- 1/8 theelepel Bakingsoda
Voor de Beef Lo Mein
- 2 teentjes Knoflook Geperst
- 1 rode Puntpaprika
- 1 stuk Winterpeen
- 150 gram Kastanje champignons
- 1 klein Blikje bamboe scheuten
- 1/2 stuk Chinese kool In dunne reepjes
- 6 steeltjes Lente ui In dunne ringen
- 1 eetlepel Shaoxing wijn
- 1 eetlepel Arachideolie
- 175 gram Chinese eiermie
Voor de saus
- 1 eetlepel Lichte soja saus
- 1 eetlepel Oestersaus
- 1 theelepel Donkere sojasaus
- 1/2 theelepel Sesam olie
- 1/8 theelepel Zout
- 1/8 theelepel Suiker
- 1/8 theelepel Witte peper
Instructies
Voor de biefstuk te marineren
- Snijd de stukken biefstuk in dunne reepjes en doe in een schaal.
- Voeg de overige ingrediënten van de marinade erbij en meng alles goed door.
- Zet het in de koelkast en laat het 30 minuten marineren.
- Bereid ondertussen de Chinese eiermie volgens de verpakking.
- Was alle groenten snijd de winterpeen in dunne reepjes net zoals de Chinese kool en snijd de lente ui in dunne ringen.
- Pel de teentjes knoflook en snijd de champignons in plakken.Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd deze in dunne reepjes.
- Meng alle ingrediënten voor de saus voor de Beef Lo Mein.
- Verhit arachideolie in een wok en voeg de biefstuk reepjes toe bak ze op hoog vuur rondom bruin dit duurt max 2 minuten.
- Haal de biefstukreepjes nu uit de pan en zet opzij op een bord
- Pers nu de teentjes knoflook uit en voeg de gesneden groente en de champignons toe wok dit geheel 2 – 5 minuten.
- Giet de bamboe scheuten af en doe ze in de wok erbij voeg de noedels en de saus toe en de biefstuk reepjes wok dit nog 2 minuten op hoog vuur schep het geheel goed om tijdens het wokken.Blus af met de Shaoxing wijn en verhit het geheel nog 1 minuut.
- Verdeel over 2 borden en serveer direct.