Beef Madras een heerlijke curry uit Zuid India
Beef Madras een heerlijke spicy curry uit Zuid India.
Deze curry is ontstaan uit de Hindoestaanse cultuur in India heeft het niet dezelfde naam zoals wij hem kennen.
Deze namen hebben restaurants in Groot Brittannië gegeven aan dit Currygerecht vernoemd naar het plaatsje waar dit vandaan komt.
Zelf ben ik dol op currygerechten en maak ze het liefste helemaal zelf from scratch zo vind je ook een basis recept voor een heerlijke currysaus op de site.
Ik raad je wel aan om je kruiden en specerijen in deze curry zelf te vermalen met een spice grinder of in een vijzel.
De smaak van dit gerecht is mede zo fantastisch door het gebruik van hele kruiden die je eerst zelf roostert in een droge koekenpan en vervolgens zelf fijnmaalt.
Dus voor een optimale smaaksensatie zou ik ten zeerste aanbevelen.
Serveer bij een dit gerecht naan, rijst en raita al deze recepten vind je ook hier op de website.
Zo maak je de Indiase maaltijd helemaal compleet.
Beef Madras
Ingrediënten
- 1 kilo Runderrib lappen
- 1 liter Curry basis saus Zie recept op de website
- 2 eetlepels Zonnebloemolie
- 4 teentjes Knoflook Geperst
- 5 centimer Verse gember Geraspt
- 150 milliter Mutti Polpa finisma
- 4 hele Kruidnagels
- 4 Hele Kardemompeulen
- 2 theelepels Koriander zaadjes
- 4 gedroogde Chili pepers
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Curry poeder
- 1 theelepel Garam masala
- 1 theelepel Kurkuma
- 1 stuk Limoen Rasp en sap
- 15 gram Verse koriander
Instructies
- Rooster de kardemompeulen, gedroogde chili pepers, kruidnagel, korianderzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
- Doe ze in een spice grinder of gebruik een vijzel en maal ze tot een fijn kruidenpoeder.
- Meng deze kruiden samen met de kurkuma, paprikapoeder, Garam masala, curry poeder en zet even opzij.
- Snijd de rund riblappen in grove blokjes verhit in een grote braadpan de zonnebloemolie en bak de stukjes vlees rondom goud bruin.
- Pel en pers ondertussen de teentjes knoflook en rasp de gember fijn doe dit bij het vlees en bak even 2 minuten mee.
- Doe je kruidenmengsel erbij en bak dit 5 minuten mee schep dit goed om.
- Voeg de mutti polpa toe en verwarm dit 5 minuten doe nu de currysaus erbij en rasp de limoen en doe de rasp er ook bij. Pers de limoen uit en voeg ook het sap toe.
- Breng het aan de kook draai het vuur laag doe de deksel op de pan en laat het geheel 2 tot 2,5 uur zachtjes sudderen totdat het vlees helemaal mals is en uit mekaar valt.
- Hak de verse koriander fijn doe dit bij de Curry madras en bewaar wat voor de garnering.Laat dit nog even 15 – 20 minuten verder sudderen.
- Maak ondertussen de rijst en je eventuele andere bijgerechten af.
- Serveer de Madras curry direct op een bord met rijst bestrooi met wat verse koriander.