Broodsalade kruidentuintje lekker homemade
Broodsalade kruidentuintje deze kennen we natuurlijk ook wel.
Een van de bekendere brood salades uit Twente.
Ik heb de laatste dagen al verschillende versies gedeeld.
Waaronder de ham prei salade, oude kaas en mosterd, en de frisse komkommer salade.
De basis voor elke brood salade is eigenlijk hetzelfde.
De basis bestaat uit mayonaise en crème fraiche.
Als mayonaise gebruik ik eigenlijk altijd de Zaanse mayonaise.
Zaanse mayonaise heeft precies de juiste romigheid en mengt goed met de crème fraiche.
Verder is de smaak lekker neutraal dus dat is voor dit soort recepten top.
In deze salade gaan veel verschillenden soorten verse kruiden.
Thuis heb ik in de tuin veel bloempotten staan met verse kruiden en in de lente en zomermaanden nog net iets meer.
Want niet elke kruidenplant overleeft de winter helaas.
Brood salade kruidentuintje
Ingrediënten
- 60 gram Zaanse mayonaise
- 60 gram Crème fraiche
- 20 gram Verse bieslook
- 10 gram Verse peterselie
- 10 gram Verse dille
- 5 gram Verse selderij
- 1 kleine Stengel lente ui
- 1/4 theelepel Witte peper
- 1/4 theelepel Knoflookpoeder
- 1/4 theelepel Uienepoeder
- 1/8 theelepel Fijn zout
Instructies
- Was de verse kruiden en de lente ui.
- Dep droog met keukenpapier en hak de verse kruiden heel fijn en snijd de lente ui ook heel fijn.Doe dit in een schaal.
- Voeg de witte peper, zout uienpoeder, knoflookpoeder, Zaanse mayonaise en de crème fraiche erbij en meng alles met een vork goed door.
- Je kunt de brood salade maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.