Champagne cake boozy en knallend het nieuwe jaar in!
Champagne cake een heerlijke cake waarin je de champagne goed terug proeft.
Als extra maakte ik nog een glazuur met champagne erin want we gaan boozy het nieuwe jaar in!
Een keer wat anders dan een schaal oliebollen of appelbeignets maar toch feestelijk.
Dit recept is een combinatie van 2 recepten namelijk het cake recept van mijn oma en een mix van mijn Ameretto cake.
Beide moet ik overigens nog uitwerken voor op de website.
Maar ik beloof dat ik dat snel zal doen.
Wat voor soort champagne gebruik je?
Je hebt voor deze cake natuurlijk niet de allerduurste champagne nodig want dat zou zonde zijn.
De duurdere versies moet je gewoon maar lekker opdrinken.
Ik gebruikte een budget champagne maar wel eentje die niet te zuur is.
Want dat vind ik soms dat die flessen met bubbels best wel zurig kunnen zijn.
Ik kocht deze bij de jumbo.
Maar mocht je deze niet lekker vinden kun je natuurlijk altijd een andere fles bubbels gebruiken.
Er gaat in totaal maar 260 milliter van deze bubbels in de cake en het glazuur samen dus neem gerust tijdens het bakken alvast een glaasje.
Onder het mom van altijd eerst voorproeven natuurlijk haha.
Stel je voor dat het namelijk niet lekker is dan zit het al in je beslag.
Champagne cake
Equipment
- 200 Milliliter
Ingrediënten
- 200 milliter Champagne op kamertempratuur
- 300 gram Ongezouten roomboter op kamertempratuur
- 425 gram Suiker
- 425 gram Patentbloem
- 1 1/2 theelepel Vanille extract
- 1 theelepel Baking soda
- 5 medium Eieren op kamertempratuur
- 1/8 theelepel Zout
Voor de galzuur
- 225 gram Poedersuiker
- 60 milliter Champagne
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden boven en onder warmte.
- Vet de tulband vorm goed in met boter zorg dat elke hoekje goed bedekt is des te makkelijker komt hij straks uit de vorm los.
- De de boter in de mengkom van de mixer en mix dit in 3 minuten glad en romig.
- Doe de suiker erbij en meng dit voor 5 – 8 minuten goed door tot al de suiker goed is opgenomen de boter moet nu lichtgeel van kleur worden.
- Voeg nu een voor en de eieren toe en mix het even door naar elke ei zodat het beslag het goed op kan nemen.
- Zeef de bloem samen met de bakingsoda boven de kom en mix dit tot een glad beslag.
- Voeg nu de champagne en vanille extract toe en meng dit met een spatel voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven en bak voor 75 – 80 minuten op 150 graden.
- Test na 75 minuten met een sateprikker of de cake goed gaar is.
- Haal de cake nu uit de oven en laat deze in het bik nog 10 minuten afkoelen.
- Kiep vervolgens de cake op een taartrooster en laat hem daarop compleet afkoelen.
Voor de glazuur
- meng de poedersuiker met de champagne en roer met een vork goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.
- Giet het glazuur over de cake en enjoy!