Griekse burger Hercules

Griekse burger Hercules

Griekse burger The Hercules.

Griekse burger genaamd The Hercules nummer 2 in de burgerweek!
Een toepasselijke naam voor deze burger want hij is goddelijk lekker.
Ik hou heel erg van de Griekse smaken dus mocht een Griekse burger niet ontbreken in burgerweek.
Deze Hercules heeft niet veel poespas nodig om hem goddelijk lekker te maken.
Ik was opzoek naar een originele naam voor mijn Griekse burger.
En als groot Walt Disney fan kon ik maar een naam bedenken voor deze Griekse burger.
En zo was The Hercules geboren!

Griekse smaken.

Voor deze burger gebruik ik wel een kant en klaar broodje maar de rest maken we zelf.
Zo nemen we voor de burger rundergehakt en brengen deze op smaak met oregano, tijm, gehakte olijven en verkruimelde feta.
Hier maken we dan mooie burgers van die we bakken in olijfolie.
Als topping flink wat tzatziki en plakken rode ui.
Op en top Grieks onze Hercules.
Als je niet van olijven houdt kun je deze prima weg laten.
Hou je niet van feta gebruik dan de witte kaas van Apetina deze komt heel erg in de buurt qua smaak van fetakaas.
Verder zou ik er niets uit weglaten of vervangen want anders is er niets Grieks meer aan.

Griekse burger Hercules

Griekse burger The Hercules

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang dinner
Keuken Amerikaans, Grieks, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1x recept Frisse Griekse tzatziki
  • 1 krop Little gem sla
  • 4 stuks Hamburger broodjes
  • 400 gram Rundergehakt
  • 100 gram Groene olijven
  • 150 gram Feta kaas
  • 2 stuks Rode ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 4 – 5 eetlepels Paneermeel
  • 1 eetlepel Oregano
  • 1 eetlepel Tijm
  • 1 stuks Ei
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • Olijfolie

Instructies
 

Voor de Griekse burgers

  • Doe het gehakt in een kom verkruimel hierboven de feta.
  • Voeg de tijm, oregano erbij en pers de knoflook teentjes erboven uit.
  • Hak de olijven fijn en doe deze samen met zwarte peper, paneermeel en een ei bij het gehakt.
  • Kneed met je handen alles goed door het gehakt heen.
  • Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en vorm hier burgers van. (als je een burgerpers hebt kun je ze daar mooi in vormen)
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide zijde gaar en bruin.

Voor de Griekse burgers (eindproduct)

  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de binnenzijde goudbruin in een droge koekenpan of grillpan.
  • Was de sla en maak deze droog snijd de bladeren wat kleiner en beleg hier de onderzijde van de broodjes mee.
  • Schil ondertussen de uien halveer ze en snijd in middelmatige halve ringen.
  • Leg de gebakken hamburgers op de broodjes bedekt met sla, verdeel over elke burger wat tzatziki en leg er wat plakken rode ui op.
  • Leg de bovenkant van de broodjes erop en geniet van The Hercules. (serveer met frietjes en/of een salade)

Notities

Eet smakelijk!
Afbeeldingsresultaat voor Hercules

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*