Griekse Kip Souvlaki super gemakkelijk zelf te maken met dit recept!
Griekse Kip Souvlaki waarschijnlijk wel een van de bekendste vleesgerechten uit de Griekse keuken.
Iedereen die vaak bij een Grieks restaurant heeft gegeten.
Of misschien wel op vakantie is geweest in Griekenland is bekend met deze heerlijke kruidige vlees spiesjes.
Ook wel bekend onder de naam Souvlaki!
Je hebt ze in de variant van kip en varkensvlees de versie met varkensvlees staat ook op de website dat recept vind je hier.
Dit keer de versie met kip!
De marinade is voor deze Souvlaki heel erg belangrijk.
Marineer het vlees dan ook liefste een nacht in de koelkast hierdoor trekken alle smaken goed in het vlees.
Ik gebruik het liefste het vlees en dus ook de kipfilet van Muscle meat no spon just a fan!
Griekse Kip Souvlaki
Ingrediënten
- 1 kilo Kipfilet
- 6 teentjes Knoflook
- 8 eetlepels Olijfolie
- 6 eetlepels Citroensap
- 2 1/2 eetlepel Gedroogde Organo
- 2 eetlepels Gedroogde Tijm
- 4 eetlepels Rode wijn azijn
- 1 eetlepel Zeezout
- 1 eetlepel Gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels Gedroogde Rozemarijn
- 1 eetlepel Honing
Instructies
- Snijd de kipfilet in even grote blokjes
- Doe de kipfilet in een kom pers de teentjes knoflook uit en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Meng de marinade goed door het vlees heen.
- Doe alle stukjes kipfilet in een zip lock zakje en leg de zak een nachtje in de koelkast.
- Haal het vlees uit de koelkast en rijg het op spiesjes.
- Grill de Souvlaki in de grillpan in 8 – 10 minuten gaar.
- Serveer met Pita, salade tzatziki en frietjes.