Griekse tzatziki

Griekse tzatziki

Griekse tzatziki de beste basis voor een bij een Griekse maaltijd.

Griekse tzatziki een klassieker uit de Griekse keuken.
Een frisse saus op basis van Griekse yoghurt met komkommer, knoflook, citroensap en dille.
Dille hoort er echt in want dat geeft het een heerlijke uitgesproken smaak.
Ik maak tzatziki heel erg vaak want het is een frisse toevoeging aan verschillende gerechten.
Zo gebruik ik het natuurlijk bij verschillende Griekse recepten, salades of op een broodje of bagel met komkommer.
Of als dip voor groente en soepstengels.
In Griekenland staat tzatziki veel op tafel als bijgerecht.
En mag dan ook niet ontbreken bij een Grieks etentje.
Bij een pita gyros smaakt het ook echt top het zorgt net voor die heerlijke verfrissing.

Klassieker.

Zoals ik hierboven al aangaf is tzatziki een bijgerecht uit Griekenland en wordt ook echt beschouwt als een klassieker.
Bij Queen N’s kitchen zijn we dol op klassieke recepten en ook op eten uit de Griekse keuken.
Griekenland staat ook zeker op ons lijstje als vakantieland.
Het lijkt me een heerlijk land en met veel gerechten en nieuwe smaken om te ontdekken.
Nu we dus niet op reis kunnen voorlopig haal ik verschillende wereldkeukens in huis.
Zo kunnen we toch op reis via onze smaakpupillen.
Binnenkort komen er nog meer Griekse recepten aan.

Ik heb ook een koolhydraatarme versie van tzatziki op de website staan .

Griekse tzatziki

Griekse tzatziki

Mag niet ontbreken bij je Griekse maaltijd.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, dinner, Hoofdgerecht
Keuken Grieks

Ingrediënten
  

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 stuk Komkommer
  • 1 theelepel Citroensap
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 2 eetlepels Verse dille fijngehakt
  • 4 teentjes Knoflook geperst

Instructies
 

  • Rasp de komkommer en doe het in een kaasdoek druk nu het vocht uit de komkommer.(je kunt het ook in een zeef doen en met de achterkant van een soeplepel het vocht uit de komkommer drukken)
  • Doe de komkommer in een schaal doe de Griekse yoghurt, dille, citroensap en de uitgeperste teentjes knoflook erbij.
  • Roer door en roer nu de olijfolie erdoor.
  • Je kunt het 1 uur in de koelkast zetten hierdoor neemt de scherpte van de knoflook wat af maar dit is optioneel.
  • Tzatziki kun je max. 3 dagen bewaren in een goed afgesloten pot of bakje in de koelkast.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*