Indiase Ceylon curry

Indiase Ceylon curry

Indiase Ceylon curry een heerlijke aromatische curry met kaneel in de hoofdrol

Indiase Ceylon curry deze curry is misschien niet zo bekend maar hij is wel super super lekker!
Ik at deze curry 1,5 jaar geleden op vakantie bij een authentiek Indiaas restaurant.
Hij was zo lekker dat ik hem thuis na wilde maken en dat is zeker gelukt en nu deel ik het recept van mijn eigen versie met jullie.
Wat belangrijk is bij deze curry is dat je echte Ceylon kaneelpoeder en stokjes gebruikt en niet de gewone kassie kaneel.
Ceylon kaneelstokjes kun je tegenwoordig gemakkelijk bij toko’s of in de supermarkt kopen.
Je hebt beide nodig in dit recept zowel de poeder als de stokjes.
Ook gebruiken we bij deze curry mijn basis recept voor curry saus weer.
Dus hou je net als ik van Curry’s dan moet je deze zeker proberen.
Serveer er rijst en of naan bij.

Indiase Ceylon curry

Indiase Ceylon curry een heerlijke aromatische curry met kaneel in de hoofdrol
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

De kruidenmix

  • 2 theelepels Madras curry poeder
  • 1 1/2 theelepel Chili poeder
  • 1/2 theelepel Fenegriek
  • 1/2 theelepel Zeezout

Ceylon curry

  • 300 gram Kippendijfilet
  • 2 stuks Groene peper
  • 1 eetlepel Knoflook en gemberpasta
  • 10 stuks Curry blaadjes Verkrijgbaar bij de toko
  • 2 stokjes Ceylon kaneel
  • 2 eetlepels Ceylon kaneelpoeder
  • 3 eetlepels Zonnebloemolie
  • 4 stuks Kardemom peulen
  • 2 stuks Steranijs
  • 350 gram Basis currysaus 2.0
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 1 theelepel Tamarinde Verkrijgbaar bij de toko
  • 1 eetlepel Donkerbruine basterdsuiker

Instructies
 

  • Neem een grote hoge braadpan doe hierin de olie en verwarm deze.
  • Hak ondertussen de groene chili pepers in fijne ringen.
  • Voeg nu de volgende ingrediënten toe aan de pan met olie (zet het vuur wel eerst laag) kardemom peulen, kaneelstokjes, steranijs en de curry blaadjes.
  • Bak dit 30 seconden voeg nu de knoflook/gember pasta en de groene chili pepers erbij en roer door verwarm dit totdat het niet meer extreem spettert.
  • Voeg nu de kruidenmix en de 2 eetlepels Ceylon kaneel poeder toe.
  • Bak dit nu zachtjes voor 30 seconden en roer goed door.
  • Verwarm nu het vuur na middelhoog en voeg de currysaus erbij breng dit aan de kok en laat zachtjes pruttelen met deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de kippendijfilet in blokjes.
  • Doe de kip in de curry roer door en laat dit 7 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Roer nu nogmaals goed door de pan en doe de deksel er weer op laat nu de kip nog 5 minuten verder pruttelen in de curry saus.
  • Voeg nu de kokosmelk en de tamarinde toe roer dit goed door doe de deksel op de pan en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer nu de suiker erdoor draai het vuur uit en haal de pan van het gasfornuis.
  • Serveer de Ceylon curry met rijst en (glutenvrije) naan.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*