Mexicaanse bonenmoes in Mexico bekend als refried beans
Mexicaanse bonenmoes aka refried beans is een heerlijke spread gemaakt van pinto bonen.
je gebruikt deze spread als dip voorbij de totopos of als spread op je tostadas.
Als vulling in de Enchilladas je kunt er dus eindeloos mee variëren.
zo maakte ik ook nog een ander lekker recept met deze spread zal deze linken als die uitgeschreven is.
Voor wie denkt dat deze spread heel erg naar muffe bonen smaakt heeft het mis.
Ik ben zelf namelijk niet z’n bonen liefhebber maar vond deze bonenmoes erg lekker.
Je kunt ze ook met gedroogde pinto bonen maken maar dan moet je deze eert laten weken.
Vervolgens koken etc en dat is best wel wat werk.
Door bonen uit blik te gebruiken ging het een stuk sneller.
Mexicaanse bonenmoes
Ingrediënten
- 800 gram Blik pinto bonen
- 4 teentjes Knoflook
- 2 stuks Rode uien
- Water
- 1 stuk Bouillonblokje
- 1 stuks Jalapeño peper
- 1/2 theelepel Zout
- 1 theelepel Komijn poeder
Instructies
- Schil de uien en snipper deze fijn.Pel de teentjes knoflook en snijd ook deze fijn.
- Giet het blik bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Verhit een diepe koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
- Snijd ondertussen de jalapeño peper fijn en doe deze bij de uien en de knoflook in de pan.
- Voeg de komijn zout en de bonen toe en bak alles op ho vuur even kort aan.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de bonen voeg 2 Senseo kopjes water toe en haal de pan van het vuur.
- Pureer met een staafmixer de bonen glad en klaar is je dip!