Mexicaanse loaded fries spicy fastfood at home!
Mexicaanse loaded fries mijn ultieme guilty pleasure spicy kip, knapperige friet en mega veel kaas.
I mean do i need to say more!
Ook voor dit heerlijke verwenmaaltijd gebruikte ik mijn Tinga the polo Mexicaanse spicy pulled chicken.
Dat ik dol ben op spicy food is een understatement ik ben er gek op!
Helaas kan ik er sinds mijn maagverkleining niet meer zo heel goed tegen.
Dus deze is voorlopig helaas voor mijzelf uitgesloten om te eten.
Maar Rick lust dit maar al te graag al kan hij minder goed tegen pikant eten dan dat ik dat altijd kon.
Deze Tinga the polo die als topping en vulling over de friet gaat is ook een favoriet gerecht van mijn beste vriendin.
Ze is al heel vaak proefkonijn geweest voor mijn recepten en dit is toch wel een van haar persoonlijke favorieten.
Ik zal het binnenkort maar weer eens voor der maken als ze gezellig komt eten.
Chipotle peper in Adobo saus.
Het ingrediënt wat je voor deze spicy Tinga the pollo Mexicaanse kip nodig hebt zijn Chipotle pepers.
Deze kun je tegenwoordig bij de Albert Heijn kopen van het merk La Morena.
Daarnaast verkopen ze nog meer Mexicaanse ingrediënten die vaker bij mijn recepten van de Mexicaanse keuken voorbij ziet komen.
Dus sla zeker een aantal van deze blikjes pepers in.
Want je zult deze lekkere kip vast vaker willen maken nadat je dit recept geproefd hebt.
Kaassaus van koffiemelk
Ja leest het goed voor deze romige cheesy kaassaus maak ik gebruik van koffiemelk.
Koffiemelk heeft een hoger vet gehalte dan gewone melk dus is perfect voor dit soort sausjes.
Verder maak ik gebruik van cheddar kaas deze is wat pittiger en heeft wat meer smaak dan jong belegen 48+ kaas.
Ook matcht de cheddar kaas goed bij de spicy kip.
Mexicaanse loaded fries
Ingrediënten
- Friet voor 2 personen
- 1x recept Tinga the polo
Voor de kaassaus
- 200 gram Geraspte cheddarkaas
- 150 milliter Koffiemelk
- 1 stuk jalapeño peper
Instructies
- Breng voor de kaassaus de koffiemelk aan de kook en roer dan de cheddarkaas erdoor.Snijd de jalapeño peper heel fijn en doe deze bij de kaassaus.
- Roer de kaassaus door tot alle kaas gesmolten is.
- Neem 2 kleine schalen en schep onderin een laagje van de Tinga the polo daarboven op wat friet en vervolgens wat van de kaassaus.
- Bouw zo een aantal laagjes op en eindig met de kaassaus.
- Bestrooi optioneel wat fijngehakte koriander erover.