Mexicaanse pico de gallo een frisse salsa op basis van tomaten.
Mexicaanse Pico de Gallo een frisse salsa een ideaal bijgerecht voor op je taco’s, totopos of tostadas.
Zelf serveer ik Pico de Gallo bij elke Mexicaans etentje want een ideaal Mexicaans gerecht bestaat voor mij uit pit, frisheid een romig element en een zuurtje.
Deze smaken samen zijn een vuurwerkshow voor je smaakpupillen.
Spicy en fris.
Deze salsa bevat naast frisse trostomaten ook nog rode ui, limoensap en voor de pit een fijngesneden jalapeño peper.
Hou je nou niet van een verse jalapeño peper nog rauw door je gerecht dan kun je deze vervangen voor een groene paprika of een groene puntpaprika.
Zoals je misschien op de foto kunt zien heb ik dat ook gedaan.
Dit omdat mijn Mexicaanse maaltijd waar ik dit bij at al heel veel spice had.
Ik mag dan wel van spicy food houden maar pittigheid moet nooit overheersen.
De Mexicaanse keuken.
De Mexicaanse keuken behoort tegenwoordig wel tot mijn favoriete keuken ik hou van de veelzijdige ingrediënten waar ze gebruik van maken.
En natuurlijk van de spicy toevoegingen zoals verschillende soorten pepers.
Wil je meer Mexicaanse recepten proberen?
Kijk dan eens op mijn homepage onder het tabje De Mexicaanse keuken daar vind je alles voor je volgende Mexicaanse etentje.
Mexicaanse Pico de Gallo
Ingrediënten
- 1,5 Kilo Trostomaten
- 1 grote Rode ui
- 1 Limoen Alleen het sap
- 1 stuks Jalapeño peper Of groene paprika ter vervanging
- 20 gram Verse koriander Of peterselie als je niet van koriander houd
Instructies
- Was de tomaten, snijd deze in kleine blokjes en laat uitlekken in een zeef of vergiet.
- Verwijder de schil van de ui en snipper deze in hele fijn blokjes, doe de ui in een kom.
- Snijd de jalapeño peper doormidden verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd ook deze in kleine blokjes.Als je de paprika gebruikt ter vervanging doe je hier hetzelfde mee.
- Doe de Jalapeño (paprika) bij de ui hak de koriander (of peterselie) fijn en doe deze ook in de kom.Voeg de fijngesneden tomaten erbij en pers de limoen uit roer het sap door de pico de gallo en laat dit 20 minuten staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Serveer dit als bijgerecht bij je Mexicaanse maaltijd.