Mexicaanse Totopos

Mexicaanse Totopos

Mexicaanse Totopos.

Mexicaanse Totopos hier in Nederland bekend als tortilla chips.
In Nederland ken je ze wel de tortilla chips in Mexico zijn ze bekend onder een andere naam namelijk Totopos.
Ik vind het meteen een stuk gezelliger klinken totopos.
Je serveert totopos met een heerlijke salsa of een romige guacamole.

Totopos zijn gemakkelijk te maken je maakt ze door mais tortilla’s in driehoekjes te snijden.
De driehoekjes frituur je daarna in de zonnebloem olie krokant.
Ideaal voor als je tortilla’s over gehouden hebt of gewoon zin hebt in een lekker hapje.
In restaurantjes in Mexico serveren ze Totopos als klein voorgerechtje voor de hoofdmaaltijd.

Waar worden de authentieke Mexicaanse tortilla’s dan van gemaakt?

De authentieke Mexicaanse tortilla’s worden gemaakt van genixtamaliseerde mais.
In dit proces wordt mais geweekt en gekookt in een alkalisch mengsel (leemwater).
Hierdoor worden de kiemen en de het harde buitenste gedeelte van de mais verwijderd.
Daarna wordt het gedroogd en meel van gemaakt>
Deze vind je onder de naam Masa Harina.
Je kunt dit online kopen ik koop die van mij altijd bij Tjins toko.
De mais tortilla’s zijn dus de basis voor Totopos, tostadas Flautes, burrito’s, tacos.
En natuurlijk Fajiatas, Quesedilla’s, Enchilladas, Huevos rancheros, chilaquiles, Taquitos en sopes.
Deze recepten ga ik ook nog uitwerken voor de website dus die komen later.

Ik serveerde mijn totopos met een Salsa Verde en een Salsa Roja.
Hier kun je lekker in dippen het zijn beide 2 pikante frisse dips.
Onmisbaar in de Mexicaanse keuken.

Mexicaanse Totopos

Mexicaanse Totopos

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 12 stuks Mexicaanse maistortilla's
  • 1,5 Liter Zonnebloem olie

Instructies
 

  • Snijd de maistortilla's met een pizzasnijder in driehoekjes.
  • Verhit ondertussen in een hoge pan met dikke bodem met ongeveer 1,5 liter zonnebloem olie tot 180 graden.
    (of gebruik de frituurpan en verwarm deze op 180 graden)
  • Als de olie in de pan (of de frituurpan op tempratuur is) laat je een handje tortilla driehoekjes in de olie zakken.
  • Frituur ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een laag keukenpapier.
  • Frituur de rest van de driehoekjes steeds in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de totopos met Salsa en of guacamole

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*