Pizza saus basis recept een heerlijke tomatensaus
Pizza saus basis recept een homemade pizza deeg is natuurlijk niet compleet zonder een homemade pizza saus.
Deze heerlijke tomatensaus heb je met dit recept in een handomdraai gemaakt.
Als basis gebruik ik tomaten(blokjes) uit blik zelf ben ik erg fan van dit merk.
Natuurlijk kun je ook verse Roma tomaten gebruiken en dan deze ontvellen maar ik vind dit persoonlijk altijd een rot klusje.
Dus gebruik ik als basis graag deze tomaten pulp uit blik.
Naast gedroogde kruiden gebruik ik ook nog verse kruiden zoals verse basilicum en verse oregano als extra smaakmakers.
Deze verse kruiden voeg ik wel pas op het laatste toe want verse kruiden worden snel bitter als je ze lang mee kookt.
Mijn recept voor pizza deeg vind je trouwens hier.
Pizza saus basis recept
Ingrediënten
- 1 blik Mutti polpa (400 gram) of een blik tomaten blokjes
- 4 teentjes Knoflook Fijngesneden
- 1 grote Gele ui Fijn gesneden
- 1/2 eetlepel Suiker
- 1 eetlepel Tomaten puree
- 1 eetlepel Olijfolie
- 2 1/2 theelepel Gedroogde Oregano
- 1/2 theelepel Gemalen zwarte peper
- 2 theelepels Gedroogde basilicum
- 1/2 theelepel Gedroogde tijm
- 1/2 theelepel Gedroogde peterselie
- 20 gram Verse basilicum
- 15 gram Verse oregano
Instructies
- Verwarm in een diepe koekenpan de olijfolie schil en snipper ondertussen de ui en doe deze in de pan en bak ze lichtjes bruin.
- Pel de teentjes knoflook snijd deze fijn en doe ze ook bij de uien in de pan en verwarm 1- 2 minuten mee.
- Voeg de gedroogde kruiden, suiker en tomatenpuree toe en verwarm dit 4 minuten voeg nu het blik polpa erbij roer door en laat dit 15 – 20 minuten pruttelen.
- Voeg de de verse basilicum en verse oregano toe en laat dit nog 5 minuten pruttelen.
- Zet het vuur uit en pureer de saus glad met een staafmixer.