Pizza saus basis recept

Pizza saus basis recept

Pizza saus basis recept een heerlijke tomatensaus

Pizza saus basis recept een homemade pizza deeg is natuurlijk niet compleet zonder een homemade pizza saus.
Deze heerlijke tomatensaus heb je met dit recept in een handomdraai gemaakt.
Als basis gebruik ik tomaten(blokjes) uit blik zelf ben ik erg fan van dit merk.
Natuurlijk kun je ook verse Roma tomaten gebruiken en dan deze ontvellen maar ik vind dit persoonlijk altijd een rot klusje.
Dus gebruik ik als basis graag deze tomaten pulp uit blik.
Naast gedroogde kruiden gebruik ik ook nog verse kruiden zoals verse basilicum en verse oregano als extra smaakmakers.
Deze verse kruiden voeg ik wel pas op het laatste toe want verse kruiden worden snel bitter als je ze lang mee kookt.
Mijn recept voor pizza deeg vind je trouwens hier.

Pizza saus basis recept

Pizza saus basis recept

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans

Ingrediënten
  

  • 1 blik Biologische tomaten blokjes
  • 4 teentjes Biologische Knoflook Fijngesneden
  • 1 grote Biologische gele ui Fijn gesneden
  • 1/2 eetlepel Biologische rietsuiker
  • 1 eetlepel Biologische Tomaten puree
  • 1 eetlepel Biologische olijfolie
  • 2 1/2 theelepel Biologische Gedroogde Oregano
  • 1/2 theelepel Biologische Gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels Biologische Gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel Biologische Gedroogde Tijm
  • 1/2 theelepel Biologische Gedroogde peterselie
  • 20 gram Biologische Verse basilicum
  • 15 gram Biologische Verse oregano

Method
 

  1. Verwarm in een diepe koekenpan de olijfolie schil en snipper ondertussen de ui en doe deze in de pan en bak ze lichtjes bruin.
  2. Pel de teentjes knoflook snijd deze fijn en doe ze ook bij de uien in de pan en verwarm 1- 2 minuten mee.
  3. Voeg de gedroogde kruiden, suiker en tomatenpuree toe en verwarm dit 4 minuten voeg nu het blik polpa erbij roer door en laat dit 15 – 20 minuten pruttelen.
  4. Voeg de de verse basilicum en verse oregano toe en laat dit nog 5 minuten pruttelen.
  5. Zet het vuur uit en pureer de saus glad met een staafmixer.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*