Saté babi sateetjes gemaakt van varkenshaas met de zoete smaak van ketjap
Saté babi naast Sate ajam een van de bekendste soorten.
Ajam betekent in het Indonesisch kip en babi staat voor varkensvlees.
Ik gebruik graag varkenshaas voor mijn sateetjes dit marineert goed en blijft lekker mals tijdens het grillen.
In de marinade gebruik ik ketjap manis dit is een zoete ketjap.
Verder is de marinade voor deze sateetjes redelijk simpel.
Ik serveer altijd een pindasaus bij mijn sate omdat ik dit persoonlijk het lekkerste vind.
In de zomermaanden grill ik mijn sateetjes altijd op de barbecue dat geeft dan nog en extra rook smaak mee aan het vlees.
Maar in de herfst en wintermaanden grill ik ze lekker in de grillpan.
Saté babi
Ingrediënten
- 500 gram Varkenshaas
- 4 eetlepels Ketjap manis
- 1 theelepel Ketoembar
- 1 eetlepel Arachideolie
- 1 eetlepel Gula djawa of vervang door donker bruine basterdsuiker
- 4 teentjes Knoflook geperst
Instructies
- Meng voor de marinade de geperste knoflook tenen met de gula djawa, olie, ketoembar en de ketjap manis.
- Snijd de varkenshaas in blokjes doe bij de marinade en schep een paar keer goed om tot al het vlees bedekt is.
- Dek af en laat 2 uur marineren in de koelkast.
- Rijg het vlees op stokjes en grill in 8- 10 minuten de sateetjes gaar.
- Serveer met pinda saus.