Saté pentol lekkere kruidige gehakt sateetjes
Saté pentol heerlijke gekruide sateetjes van gehakt. Lekker voor op de barbecue of gewoon zo in de grillpan, serveer met nasi of friet.
Ik heb deze Sate ooit eens in een restaurantje gegeten in plaats van houten stokjes zat het gehakt om een stengel citroengras heen.
Dat heb ik zelf deze keer niet gedaan maar mocht je dat willen dan kan dat wel.
Dan heb je namelijk nog meer extra smaak in het vlees.
Door het grillen komen dan nog extra de smaken van het citroengras vrij.
In het gehaktmengsel zit ook citroengras verwerkt en verder veel kruiden en sambal.
Qua gehakt kun je hierbij kiezen voor kip gehakt of varkens gehakt.
Op de site heb ik nog 2 ander saté recepten staan namelijk saté ajam en saté ajam bumbu kuning.
Saté pentol
Ingrediënten
- 600 gram Varkens of kip gehakt
- 1 grote Ui
- 4 teentjes Knoflook
- 1 stengel Citroengras
- 1 theelepel Zout
- 1 eetlepel Sambal trassi
- 1/2 theelepel Laos
- 1 theelepel Ketoembar
- 1/2 theelepel Djinten
- 1/2 theelepel Koenjit
- 1/2 theelepel Gemberpoeder
- 2 theelepels Tamarinde
- 20 gram Stuk Santen
Instructies
- Week de houten sate stokjes 1 uur in water.
- Schil de ui en pel de teentjes knoflook doe deze samen met de citroengras in een foodprocessor of vijzel en maal fijn.
- Doe dit in een schaaltje.
- Rasp het blokje santen en doe dit met de rest van de ingrediënten (zonder het gehakt) bij het ui, knoflook en citroengras mengsel en meng dit alles tot een pasta.
- Kneed de pasta door het gehakt.
- Verdeel het gehakt in porties van ongeveer 50 gram en kneed dit als een worstje om de stokjes.
- Leg de saté pentol 1 uur in de koelkast om op te laten stijven.
- Haal uit de koelkast en grill de saté pentol rondom goudbruin op de barbecue of in de grillpan.