Taartdeeg basis recept

Taartdeeg basis recept

Taartdeeg basis recept geschikt voor taarten en quiches

Taartdeeg basis recept geschikt voor zoete en hartige taarten.
Dit basis recept is ideaal en geschikt voor verschillende soorten taarten quiches.
Het is een kruimelig brosse taartbasis en gemakkelijk voor te bereiden.
Je kunt hem namelijk al prima op voorhand maken en blind voorbakken.
Het deeg kun je ook in grote getallen maken en in porties invriezen.
Zo heb je altijd ready made deeg in je vriezer liggen voor een snelle en gemakkelijke taart of quiche.

Gebruik voor het beste resultaat een quiche vorm met losse bodem.
Hierdoor krijg je je taart basis heel en gemakkelijk uit de vorm na het bakken.
Ik heb deze bodem onder andere gebruikt bij mijn Golden Syrup taart .
Maar hij is ook erg lekker als quiche bodem.
Dit omdat het deeg van de bodem verder niet gezoet is.
Dus het zoete kun je bij een zoete taart prima aan de vulling toevoegen.
Wil je bodem meer smaak geven bij een quiche gebruik dan gezouten roomboter in plaats van ongezouten roomboter.
Zorg er dan wel voor dat je de quiche vulling niet te zout maakt.
Kortom een ideaal taartdeeg basis recept geschikt voor heel veel en lekker bakplezier!

Taartdeeg basis recept
Taartdeeg basis recept

Taartdeeg basis recept

Geschikt voor een vorm van 28 – 30 centimeter voor alleen een onderkant.
Super gemakkelijk te verdubbelen naar gewenste hoeveelheid.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang gebak, Nagerecht
Keuken Nederlands

Equipment

  • Je handen een weegschaal en een vork.

Ingrediënten
  

  • 250 gram Bloem
  • 1 snufje Zout
  • 110 gram Koude ongezouten roomboter
  • 6 eetlepels ijskoud water

Instructies
 

  • Doe de bloem en het snufje zout in in een mengkom.
  • Zorg ervoor dat de roomboter goed koud is en snijd deze in kleine blokjes
  • Vul een glas met ijsklontjes en vul deze met water.
  • Doe de klontjes boter in de beslagkom en verkruimel dit met je vingers door de bloem.
  • Als de bloem en de boter goed vermengd zijn doe je 6 eetlepels ijskoud water bij het deeg en roer dit met een vork goed door net zolang tot het deeg goed bind.
  • Kneed nu het deeg met je handen nog een paar keer door zodat er geen bloem meer in de kom achter blijft en je een mooie bal van het deeg kunt maken.
  • Rol de bal deeg in een stuk plastic folie en laat 10 – 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  • Neem een 28 centimeter taartvorm het liefste een met losse bodem.
    Vet de vorm goed in met boter.
  • Haal het deeg wat je op voorhand al gemaakt hebt uit de koelkast, rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan je vorm.
    Je moet ook de zijkanten van de vorm goed kunnen bedekken.
  • Leg nu de deeg lap voorzichtig in de vorm en druk hem heel zachtjes aan.
  • Snijd het overhangende deeg van de randen af.
    Leg een vel bakpapier in je vorm en vul je vorm met bakbonen.
    Heb je deze niet kun je ook rijst gebruiken of gedroogde bonen.
    Het gaat erom dat je het bakpapier wat verzwaard waardoor je bodem blind voor kunt bakken.
  • Zet de bodem in het midden van de oven en bak deze 10 minuten.
    Haal na 10 minuten voorzichtig het bakpapier met de bakbonen en of rijst etc. eruit.
    Schuif de bodem terug voor nog 2 minuten.
  • Nu is bodem en klaar en kun je hem vullen naar wens.

Notities

Bakkers klaar? Bakken maar!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*