Truffel risotto met groene asperges

Truffel risotto met groene asperges

Truffel risotto met groene asperges een heerlijke romig comfortfood gerecht

Truffel risotto met groene asperges een lekkere romige risotto met 2 soorten kaas en gegrilde asperges.
Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik dol ben op truffel.
Voor truffelmayonaise is zeker een favoriet bij mij in de keuken.
Toevallig heb ik op de website ook een receptje staan hoe je dit gemakkelijk zelf kunt maken hier vind je het recept.
Om dit gerecht extra romig te maken gebruik ik 2 soorten kaas namelijk Parmezaanse kaas en brie.
Wel snijden we de korsten van de brie af gebruiken we alleen het binnenste gedeelte.
Voor extra truffelsmaak gril ik de groene asperges kort met wat olijfolie en truffeltapenade.
En doe ik ze als laatste door de risotto zo houden de asperges nog een beetje een bite.


Truffel risotto met groene asperges

Truffel risotto met groene asperges

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 28 minuten
Totale tijd 38 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram Risotto rijst
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 3 eetlepels Truffel tapenade
  • 1 glas Witte wijn Kies welke je lekker vind
  • 750 milliter Bouillon Groente, kip of rund
  • 20 gram Ongezouten roomboter
  • 4 teentjes Knoflook Fijngehakt
  • 3 stuks Banaan sjalotjes
  • 500 gram Groene asperges
  • 100 gram Diepvries doperwten
  • 1 stuk Brie
  • 75 gram Parmezaanse kaas Fijn geraspt

Instructies
 

  • Was de asperges en snijd de houten onderkant eraf.
  • Dep de asperges droog en doe ze in een diepe schaal doe hierbij een eetlepel olijfolie en een eetlepel truffel tapenade wentel de asperges door de olie met truffel.
  • Verwarm ondertussen in een steelpan de bouillon.
  • Verhit een grillpan zonder olie op hoog vuur en grill hierin de asperges een minuutje of 5 haal ze daarna uit de pan en leg ze op een bord.
  • Verhit ondertussen een hoge koekenpan en verhit hierin een eetlepel olijfolie.
  • Schil en snipper de sjalotten en hak fijn doe ze in de pan en pel ondertussen de teentjes knoflook hak deze fijn en doe ze bij de ui.
  • Voeg de risotto rijst erbij en bak dit glazig.
  • Blus af met de wijn en laat de wijn helemaal verdampen.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren totdat de bouillon opgenomen is en voeg dan pas weer een nieuwe hoeveelheid toe.
  • Snijd ondertussen de korst van de brie en snijd de brie in stukjes, rasp ook de Parmezaanse kaas.
  • Als de laatste bouillon is opgenomen door de risotto voeg je de diepvries erwten toe.
    En meng de roomboter erdoor met de brie en de Parmezaanse kaas.
  • Blijf goed roeren zodat alle boter en kaas goed opgenomen wordt in de risotto.
  • Snijd de groene asperges in stukken en doe ze samen met de truffeltapenade door de risotto roer alles goed door en laat nog 1 – 2 minuten staan op laag vuur.
  • Schep de risotto in borden bestrooi met wat vers gemalen zwarte peper en een snufje zeezout en serveer direct.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*